Smørrebrød med et twist:

Æggemad med farve:

En skive rugbrød

Hummus (tilsat en kogt, afkølet og blendet rødbede)

Et hårdkogt æg i skiver

Soyaristede solsikke og sesamkerner

Der fordeles hummus på rugbrødet, ½ avocado i skiver samt et æg i skiver anrettes.

Der drysses soyaristede kerner over.

Avocado-maden:

En skive rugbrød

En avocado

Et spejlæg

Lynsyltede rødløg

Soyaristede kerner

Fremgangsmåde:

På en skive rugbrød fordeles en avocado. Derpå placeres spejlæg og der tilføjes lynsyltede rødløg og soyaristede kerner.

Lynsyltede rødløg:

2 store rødløg pilles og skæres i tynde skiver og kommes i en skål (med låg)

1 dl (almindelig) eddike, 1 dl. vand og 1 dl sukker bringes i kog til sukkeret er opløst.

Lages hældes over de snittede rødløg og de trækker mindst 30 minutter – gerne længere.

Du kan også tilsætte revet ingefær, finthakket chili eller andre krydderier/urter efter smag.

De syltede rødløg kan godt holde sig et par uger og anvendes til både en burger, avocadomaden, over salaten – eller der hvor måltidet lige mangler bid og smag….

​​Kilde: Cathrine Ilsøe, Klinisk diætist

www.diaetist-slagelse.dk

Vallø Øko ApS

c/o Vallø Stift 

Slotsgade 3

4600 Køge

CVR: 33599455