Smørrebrød med et twist:
Æggemad med farve:
En skive rugbrød
Hummus (tilsat en kogt, afkølet og blendet rødbede)
Et hårdkogt æg i skiver
Soyaristede solsikke og sesamkerner
Der fordeles hummus på rugbrødet, ½ avocado i skiver samt et æg i skiver anrettes.
Der drysses soyaristede kerner over.
Avocado-maden:
En skive rugbrød
En avocado
Et spejlæg
Lynsyltede rødløg
Soyaristede kerner
Fremgangsmåde:
På en skive rugbrød fordeles en avocado. Derpå placeres spejlæg og der tilføjes lynsyltede rødløg og soyaristede kerner.
Lynsyltede rødløg:
2 store rødløg pilles og skæres i tynde skiver og kommes i en skål (med låg)
1 dl (almindelig) eddike, 1 dl. vand og 1 dl sukker bringes i kog til sukkeret er opløst.
Lages hældes over de snittede rødløg og de trækker mindst 30 minutter – gerne længere.
Du kan også tilsætte revet ingefær, finthakket chili eller andre krydderier/urter efter smag.
De syltede rødløg kan godt holde sig et par uger og anvendes til både en burger, avocadomaden, over salaten – eller der hvor måltidet lige mangler bid og smag….
Kilde: Cathrine Ilsøe, Klinisk diætist
www.diaetist-slagelse.dk