Fuldkornstærte – hovedmåltid til 2-3 personer; evt. serveret med fyldig salat

Ingredienser:

200 g mel (f.eks. Hvid hvede fra Finax)

1 tsk. salt

100 g magert mejeriprodukt

4 spsk. olie

ca. 1 dl. vand

Fyld:

6 æg

200 g hytteost 4,5 %

50 g feta (eller anden ost)

Grøntsager:

F.eks. palmekål, løg, forårsløg, tomater

Jeg brugte:

6-7 stængler snittet palmekål, 4 fintsnittede forårsløg og 2 store tomater

Fremgangsmåde:

Mel, salt , mejeriprodukt og olie blandes. Der tilsættes vand – ca 1 dl. til dejen er samlet.

Dejen rulles ud på bagepapir (passer til en tærteform 28 cm).

Prikkes med en gaffel og forbager ca 10 min. på 200 grader.

Grøntsager:

Grøntsager snittes og svitses kort på panden (til kålen ”falder sammen” og løgene tager farve) og fordeles over den forbagte tærtedej.

Æggemasse:

Æg og hytteost blandes og massen fordeles over tærten og der smuldres lidt feta hen over.

Bager derpå ca. 30 minutter ved 200 grader. 

​​Kilde: Cathrine Ilsøe, Klinisk diætist

www.diaetist-slagelse.dk

Vallø Øko ApS

c/o Vallø Stift 

Slotsgade 3

4600 Køge

CVR: 33599455