Frittata – den italienske æggekage ( 2 personer)

Du skal bruge en pande der kan tåle at komme i ovnen – eller brug et ildfast fad.

Kan spises både varm og kold.

Tænd ovnen på 200 grader.

Ingredienser:

4 æg

ca. 250 g kogte afkølede kartofler, halverede

Grøntsager: Jeg brugte palmekål (5-6 stængler), rød peber (et styk) og et løg i tern

En frisk mozzarella (drænet)

Fremgangsmåde:

Pisk æggene i en skål.

Opvarm panden og tilsæt 1 spsk. olie

Kom grøntsager på panden og steg nogle minutter. Tilsæt æggemassen og lad den sætte sig men inden den bliver helt fast tilsætter du de halverede kartofler. Placer stykker af mozzarellaen jævnt over retten og krydr med salt og peber.

Sæt stegpanden i ovnen og lad dem bage færdig – ca. 15 minutter. 

​​Kilde: Cathrine Ilsøe, Klinisk diætist

www.diaetist-slagelse.dk

Vallø Øko ApS

c/o Vallø Stift 

Slotsgade 3

4600 Køge

CVR: 33599455