Buddha-bowl
En perfekt anledning til at tømme grøntsagsskuffen og bruge div. rester…
Kan varieres uendeligt med både varme og kolde ingredienser – og toppes med et spejlæg for at øge proteinindholdet.
Jeg brugte:
Rød quinoa (varm eller kold)
Fintsnittet rødkål og grønkål (tilsat dressing)
Råkost
En sød kartoffel, bagt i tern
Svitsede champignoner
Et spejlæg
Desuden:
Hummus
Olie/eddike dressing, tahindressing eller en vinaigrette (til rød – og grønkål)
Soyaristede kerner (solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø) ristes på en varm pande til de tager farve. Panden slukkes og der tilsættes 2-3 spsk. soya der damper af mens de ristede kerner vendes i soyaen.
Fremgangsmåde:
De varme ingredienser:
Den søde kartoffel bages (eller varmes hvis det er en rest). Quinoa koges. Champignoner svitses på pandes. Vent dog med spejlægget til buddha-bowlen er anrettet.
Ingredienser – varme og kolde - anrettes og toppes med hummus og der drysses soyaristede kerner/frø henover.
Kilde: Cathrine Ilsøe, Klinisk diætist
www.diaetist-slagelse.dk