Buddha-bowl

En perfekt anledning til at tømme grøntsagsskuffen og bruge div. rester…

Kan varieres uendeligt med både varme og kolde ingredienser – og toppes med et spejlæg for at øge proteinindholdet.

Jeg brugte:

Rød quinoa (varm eller kold)

Fintsnittet rødkål og grønkål (tilsat dressing)

Råkost

En sød kartoffel, bagt i tern

Svitsede champignoner

Et spejlæg

Desuden:

Hummus

Olie/eddike dressing, tahindressing eller en vinaigrette (til rød – og grønkål)

Soyaristede kerner (solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø) ristes på en varm pande til de tager farve. Panden slukkes og der tilsættes 2-3 spsk. soya der damper af mens de ristede kerner vendes i soyaen.

Fremgangsmåde:

De varme ingredienser:

Den søde kartoffel bages (eller varmes hvis det er en rest). Quinoa koges. Champignoner svitses på pandes. Vent dog med spejlægget til buddha-bowlen er anrettet.

Ingredienser – varme og kolde - anrettes og toppes med hummus og der drysses soyaristede kerner/frø henover.

Kilde: Cathrine Ilsøe, Klinisk diætist

www.diaetist-slagelse.dk

Vallø Øko ApS

c/o Vallø Stift 

Slotsgade 3

4600 Køge

CVR: 33599455