Bananbrød - uden tilsat sukker og på fuldkorn

1 brød​

Ingredienser
12 tørrede dadler .

3 modne bananer
4 æg
100 g havregryn

1 knivspids salt
2 tsk.bagepulver

250-300 g mel - f.eks Hvid hvede fra Finax
2 dl. minimælk
50 g mørk (hakket) chokolade

Dadler blendes først; derpå tilsættes bananer, æg og havregryn og massen blendes til den er ensartet.

Mel blandes med bagepulver og salt og tilsættes. Derpå hældes mælk og hakket chokolade i dejen.

Dejen hældes i en rugbrødsform; beklædt med bagepapir.

Bages ca. 30 minutter ved 200 grader - og nydt med smør og en skive pålægschokolade - men kan sagtens spises uden!

Kilde: Cathrine Ilsøe, Klinisk diætist 

www.diaetist-slagelse.dk

bananbrød

Vallø Øko ApS

c/o Vallø Stift 

Slotsgade 3

4600 Køge

CVR: 33599455