Tips og opskrifter​

​Køkkenchefen på Vallø Slotskro Palle Møller har lavet denne lækre opskrift:

POCHERET SLOTSÆG®MED CREMET RAMSLØGSSUPPE

6 Personer

Du skal bruge:

6 Slotsæg®

½ l. hønsebouillon

¼ l. piskefløde

1 skalotteløg

1 fed hvidløg

1 lille bdt. ramsløg

Salt, peber

½ dl. rapsolie

1 dl. eddike

1 l. vand

Pocheret æg:

Slå æggene ud i en kop hver for sig. Sæt en gryde over med 1 l. vand, 1 dl. eddike og 1 tsk. salt. Pisk en hvirvel i det kogende vand, kom to æg i vandet af gangen. Skru ned på laveste blus, og lad æggene stå i 4 min. Hold æggene varme. Tilbered de næste på samme måde.

Cremet ramsløgssuppe:

Pil og hak skalotteløget og hvidløget. Sautér i olien. Hæld bouillonen på, og lad koge. Tilsæt fløden og kog 10 min. Blend suppen med ramsløg og smag til med salt og peber.

Anret ægget i midten af en dyb tallerken.

Blend den kogende suppe luftig. Hæld over ægget og servér.

Kan drysses med fint hakket ramsløg.

Velbekommen.

Har du andre gode opskrifter til Slotsæg®, er du velkommen til at skrive til os på info@slotsæg.dk, vi vil så offentliggøre de bedste opskrifter her på siden.

Vallø Øko ApS

c/o Vallø Stift, Slotsgade 3

4600 Køge

CVR: 33599455